Ο Διαβολος / Αντρεας Θεοχαρης

Φίλοι και φίλες, φανατικοί μου αναγνώστες και μισητοί εχθροί, θα είμαι ειλικρινείς μαζί σας. Για να απολαύσει κάποιος την παρούσα παράσταση σε όλο της το μεγαλείο, πρέπει να διαθέτει κάποιου είδους λασκαρισμένη βίδα. Περιχαρής που η δικιά μου είναι αρκετά λάσκα για να μου επιτρέψει κάτι τέτοιο, συνεχίζω την περιήγηση στο σατανικό αυτό θέαμα μέσα από τις προσωπικές μου εντυπώσεις.

Επιτέλους λοιπόν λίγη τρέλα. Πόσο μάλλον που μόνο λίγη δεν ήταν!

Με το προσωπικό του αποτύπωμα σε εμφανές σημείο, ο ταλαντούχος Αντρέας Θεοχάρης μας υπενθυμίζει μέσα από την παρενδυσία, ότι οι ρόλοι δεν είναι τίποτα περισσότερο από παιχνίδι και δομεί ένα έξαλλο θεατρικό, με άξονα την αισθαντικότητα. Στο Θέατρο Κορύβαντες, σαν άλλο αλχημικό εργαστήρι, η θεατρική ατμόσφαιρα μεταλλάσσεται σε performance, διυλίζεται μέσα από το διονυσιακό κλίμα και την καμπαρέ αισθητική, για να ξαναγυρίσει από τα συγκοινωνούντα δοχεία του καλλιτέχνη, σε ένα θέατρο εμπλουτισμένο και αναζωογονημένο με σαφή εξαντρίκ διάθεση. Queer, νάρκισσος, βέβηλος και ερωτικός ο “διάβολος” χτίζει και αποδομεί σταθερά και επιδέξια με τον τελικό προορισμό να μετατοπίζεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας προσωπεία και δημιουργώντας ατμόσφαιρες άλλοτε εξωτικές άλλοτε παρακμιακές, κωμικές ή σκοτεινές, αφήνοντάς σε μετέωρο όσο και ελεύθερο, να αποφασίσεις ότι όλη η μαγεία της παράστασης βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την σουρεαλιστική ακροβασία.

Ο Αντρέας Θεοχάρης οδηγεί επιδέξια στον κήπο των εκπλήξεων, όσους πιστούς κατέβουν τα σκαλιά του υπογείου στο μεταξουργείο, δεν είναι όμως μόνος στην προσπάθεια αυτή. Τον συνοδεύει η Κλαίρη Γιαννικάκη ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην προσωπικότητα του Μαρίνου Μαρούλη, μια θεατρική φιγούρα που όσο την παρατηρείς τόσο δυσκολεύεσαι να την περιγράψεις. Αποτελεί καταλύτη και βασικό συστατικό της ψυχεδέλειας που θα βιώσει όποιος/α έχει την χάρη και την τύχη να βρεθεί ανάμεσά τους.

Η ευγένεια που διακρίνει τους συντελεστές στο θέατρο Κορύβαντες και ο τρόπος που επιλέγουν να κινούνται μακριά από την μανία για υπερπροβολή, που για πολλούς αποτελεί αυτοσκοπό, αναδεικνύει μια underground ομορφιά που όσο το mainstream γιγαντώνεται σπανίζει όλο και περισσότερο.


Με την σφραγίδα exadrik

υ.γ. Ολόκληρη η παράσταση έχει ανέβει στο διαδίκτυο από τους συντελεστές εδώ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Αντρέας Θεοχάρης

Ο Διάβολος: Αντρέας Θεοχάρης

Ιβάν Ιβάνοβιτς: Μαρίνος Μαρούλης

Κορίτσι: Κλαίρη Γιαννικάκη