Το παιδι και τα μαγια / Default Company

Πραγματικά μου έφτιαξε το κέφι! Καλά, ξέρω ότι μερικοί/ες από εσάς φλερτάρετε μόνιμα με την δυσπιστία οπότε για να καταλάβετε ότι δεν υπερβάλω, αναγκάζομαι να προσθέσω ότι ήταν Κυριακή πρωί και είχα 38 πυρετό (!).

Το μενού ήταν πλούσιο: ζώα, αριθμοί, χρώματα και όλα τα σχετικά που θα βοηθήσουν ένα παιδί να αρχίσει σίγα σιγά να ξεχωρίζει τα πράγματα γύρω του, χωρίς όμως να μετατραπεί σε εκπαιδευτική εκδρομή. Όπως ήταν αναμενόμενο, έβγαζε την αίσθηση «μάθε παιδί μου γράμματα μην γίνεις στουρνάρι και τι θα σε κάνω μετά» όπως επίσης και το κλασσικό ηθοπλαστικό μήνυμα παιδικών παραστάσεων: «κάνε την φάση σου αλλά με μέτρο γιατί η υπομονή έχει τα όρια της» αλλά σε όλα τα υπόλοιπα η σκηνοθεσία, μόνο «παιδική» δεν ήταν.

Προτζέκτορες, θέατρο σκιών, ακροβατικά, τραγούδι και ζωντανή μουσική γέμιζαν την σκηνή αφήνοντας αδιάφορους μόνο όσους πάσχουν από προχωρημένο γεροντισμό. Γερές δόσεις σουρεαλισμού και υπέροχα σκηνικά που εξέπεμπαν μια γλυκιά ατμόσφαιρα. Παιδικό δωμάτιο, σύννεφα, κήπος, κούνιες και ονειροπόληση. Τελείωνε η παράσταση και νόμιζες ότι είσαι διακοπές, σε παραλία και κοιτάς τα σύννεφα να περνούν. Ε μετά έβγαινες στην μεσογείων που σου υπενθύμιζε κάπως άγαρμπα, ότι το βασικό χρώμα της Αθήνας είναι το γκρι του τσιμέντου αλλά οκ τι να κάνουμε…

Μην έχετε ενδοιασμούς, «το παιδί και τα μάγια» είναι το καλύτερο αντίδοτο στην μιζέρια, απολαύστε άφοβα!

 

Συντελεστές

Ιδέα-Κείμενο-Δραματουργία: Default Company σε συνεργασία με τον Τάσο Κουκουτά
Σκηνοθεσία Καλλιρρόη Παπαδοπούλου, Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη
Χορογραφία Default Company σε συνεργασία με τους χορευτές
Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί Μαρία Αθανασοπούλου
Μουσική Αντώνης Γεώργου, Αντώνης Καββαδίας
Παραγωγή Default Company
Οργάνωση παραγωγής Ζωή Μουσχή
Φωτογραφίες Αλέξης Ευσταθόπουλος

Ερμηνεύουν Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Σταύρος Σβήγκος